„Одлучност да го зграпчам животот“

На колеџ има братства и сестринства кои прават забави.

На забавите се пие многу алкохол.

А некој ќе донесеше и кокаин.

На почетокот земав повремено, само на забавите. Подоцна почнав да го земам за да го издржам секојдневниот распоред: наставни и воннаставни програми, работа, а потоа дома да бидам будна за да учам.

Почнав секој ден да пијам алкохол.

Можеби пиев едно шише виски на ден.

Почнав за да успеам на колеџ, а завршив со неуспех на колеџ.

Тоа ме освести. Tатко ми се јави во Нарконон. 12 часа подоцна бев таму

Додека минував низ програмата, нешто ми стана јасно: дека контролата е во мои раце. Всушност, тоа ме направи посилна.

Откога ја завршив програмата, се вратив да го довршам школувањето и дипломирав со сите 10-ки, додека истовремено работев. И сè постигнав сама.

Нарконон ме оснажи да се борам со животот.

Повеќе спотови