Надминување на зависноста од алкохол

Додека растев ми велеа дека сум анксиозна или депресивна. На лекарот му реков дека имам несоница и тој ми даде Тразодон. Имав 8 години.

Секогаш пиев нешто: Велбутрин, Паксил, Золофт, Лексапро, знаете, нешто не е во ред со мене.

И на крајот, алкохолот стана единствениот метод за умртвување. Животот ми се вртеше околу шишето. И никако не можев да признаам дека имам проблем со алкохолот или со апчиња.

Никако не можев да речам: „Помогнете ми. Немам решение“.

Моите го открија Нарконон. Во Нарконон никој не ме нарекуваше алкохоличарка или зависник од дрога. Тоа ми сметаше кај другите програми, кои бараат да признаеш немоќ. Но тука се осеќав поинаку.

И со преземањето одговорност за моите постапки од минатото, можев да ја најдам мојата среќа.

Сега се издржувам самата, работам за себе.

Нарконон ми е најдобрата одлука во животот.

Повеќе спотови