„Јас сум повторно јас“

Пораснав во сув град, во кој не се продаваше алкохол. Па алкохолот го открив кога заминав на колеџ, станав дел од братство и почнав прекумерно да пијам. А тогаш сите го правеа тоа.

Со истите навики продолжив и на правен факултет но сега беа некаков одбранбен механизам.

Го завршив правното училиште и пробав да започнам кариера.

Секоја вечер пиев петтина од шише скоч или виски.

Одев на работа и се обидував да изгледам трезен.

Токсичната мешавина од антидепресиви и алкохол, ми го уништуваше умот.

Мајка ми рече: “Имаме место за тебе”.

Тоа место беше Нарконон.

Ме извлече од еден голем мрак, за пак да се најдам себеси и да ги откријам убавините на животот.

Имам енергија секојдневно да правам големи работи. Знаете, порано не беше така.

Имам цел, имам страст.

И поради Нарконон, имам исполнет, целисходен и продуктивен живот.

Повеќе спотови