„Повторно имам семејство“

Кога бев во средно, за викендите одевме на забави, користевме трева, кокаин. По матурата, останав бремена. Момчето ми загина во лоша незгода, а решението за тоа дека сум самохрана мајка, беше да земам дроги.

Почнав да користам Оксиконтин, па метамфетамини и потоа хероин. Заглибив многу длабоко.

Немав контрола врз мојот живот. Целата контрола ја имаа хероинот и метамфетамините.

Еден ден бев во парк со мојата ќерка, а мислев како да земам дрога. Мојот избор беше дрогата, а не детето кое ме сака повеќе од животот.

И токму тогаш дојдов во Нарконон.

По програмата, бев здрава, блескав и имав вистинска насмевка.

Ја согледав причината зошто земав дроги, од што бегав.

И можев целосно да се справам со таа причина.

Си ја вратив ќерката, но и моето мало едногодишно момче.

Имам убави односи со фамилијата, какви што немав дури ни пред Нарконон.

Целосно си го повратив животот.

Повеќе спотови