Глобалната Мисија на Нарконон

МИСИЈАТА НА НАРКОНОН е да обезбеди ефикасен начин за рехабилитирање од злоупотреба на дроги и насекаде низ светот да им помогне на општествата во борбата против злото поврзано со дрогите.

Со помош на докажан пристап за рехабилитирање во кој не се користат лекови или дроги - развиен од признатиот автор и хуманитарец Л. Рон Хабард, Нарконон центрите им помагаат на оние кои им робуваат на дрогите и алкохолот, да си изградат нови животи кои ќе бидат исполнети со смисла и продуктивност. Нашите дипломци ја враќаат контролата врз нивните животи, им се враќаат на нивните семејства и заедници ослободени од дроги.

Нарконон исто така обезбедува и сеопфатна обука за професионалци и организации кои бараат програма за рехабилитација од дроги и решенија за превенција од дроги - кои функционираат.


За Нарконон

Патот до ослободување од зависноста

лоупотребата на дроги и алкохол има катастрофален ефект врз општеството, кој не е поврзан само со единката која е фатена во канџите на зависноста.

прочитај повеќе

Спасување на Животи од Дроги

арконон (што значи „без наркотици“) е програма за рехабилитирање од дроги и алкохол, која е отворена за сите кои сакаат да стават крај на сопствената зависност и да му се вратат на продуктивниот живот без дроги и алкохол.

прочитај повеќе

Програмата на Нарконон

Програмата на Нарконон е прецизен, чекор-по-чекор режим кој се занимава со сите аспекти на зависноста за да им помогне на поединци да го надминат нејзиното негативно влијание врз нив и тие околу нив.

прочитај повеќе

Центри од светска класа

Зависноста од дрога и алкохол е глобален проблем кој бара глобално решение. Ширум светот се отвораат центри на Нарконон кои ќе одговорат на предизвикот, како што се главниот меѓународен центар во Соединетите Американски Држави, шесте нови континентални центри кои служат како модел, центар кој е особено наменет за уметници и лидери, како и десетици регионални и локални центри.

прочитај повеќе

Студии и Извештаи

„Клучен елемент во програмата на Нарконон за рехабилитација од дроги е високиот приоритет на фазата на повторно вклучување во општеството“.

прочитај повеќе

Што велат Дипломците

„Најзначајниот дел од програматана Нарконон за мене беше моментот кога сфатив дека можам да се ослободам од мојата зависност и дека не морам веќе да земам дроги“.

прочитај повеќе

Што велат Семејствата на Дипломците

„Без личната посветеност на персоналот и одличната програма за рехабилитација во Нарконон, јас верувам дека мојот син немаше да биде жив денеска.“

прочитај повеќе