Девојка на Дипломец на Нарконон
Тара С.

Кога го запознав мојот дечко, не земаше кокаин или хероин или тешки дроги. Тој пиеше, а јас имав 21 год. во тоа време, па, знаете, беше сѐ во ред и незнаев дека има проблем кога го сретнав. И потоа, како времето минуваше тој почна да се оддалечува од мене, постојано се расправавме, многу.

Тој почна да користи хероин и јас го открив тоа а земаше кокаин целото време и имаше многу проблеми со кои никогаш не се зафатил и справил.

Имав другар – мојот најдобар другар почина од дроги, кога имав 15 години. Поради тоа ми беше многу страв кога открив дека Џеф користи дроги. Секогаш, знаете, мислев ќе се случи истото нешто.

Ќе ги барав сите негови скришни места и ги конфискував сите игли или лажици или сѐ што ќе најдев. И го соочував со тоа.

И тој лажеше, лажеше, лажеше. И ќе завршевме со расправија повторно, а така беше ако паметам и последниот пат кога го видов пред да дојде во Нарконон.

Едноставно неможев повеќе да гледам како го прави тоа.

И заврши со програмот. На Денот на Благодарноста таа година се возев кон куќата на тетка ми во Јужен Џерзи, за мојот семеен Ден на Благодарноста и тој ми се јави.

Беше целосно различна личност, споредено со личноста со која зборував четири месеци пред тоа. Целосно различна.

Сега повеќе време сме заедно. Никогаш не се караме, мислам, имаме мали расправии. И секој ги има, но ништо во споредеба со претходно.

Имаме заеднички живот и иднина Да стапиме во брак и да имаме семејство.

Поради Нарконон јас сега гледам иднина за нас.

Тоа го сакаме. И сега тоа е возможно.

Повеќе спотови