„Ми го вратија животот“

Самата некако влегов во негативна ситуација и се вовлеков, со дрогa и со погрешни луѓе.

И сè што сите други правеа, бев расположена да го пробам и искусам.

Мислев дека треба да крадам пари, за да набавам дрога. Не се грижев за никого освен за себе.

За да станам, секое утро, мене ми требаше дрога. За да работам, морав да се дрогирам.

Стигнав до таму каде не можев да живеам ако не сум дрогирана.

За среќа Нарконон ми беше прва и последна програма за рехабилитација.

Со секој чекор низ програмата, ќе научите како да се подобрите себеси, како да бидете чесни и да имате личен интегритет, да бидете социјални да мислите за целите во животот.

За време на програмата, довербата ми растеше. Се менував чекор по чекор.

Денес можам да се разбудам трезна и да ми тргне денот, да имам и да бидам полна со енергија, да бидам продуктивна по цел ден, да одам на работа-трезна.

Ако можев да ја надминам зависноста и никогаш да не се вратам по тој пат, и да ги користам алатките од програмата, и да бидам таа што сум денес, јас можам да направам сè.

Повеќе спотови